Pumpabröd

Bakade ett helt nytt bröd för oss & det blev det bästa brödet jag bakat under mina 2år med LCHF/Keto Jag har aldrig sett pumpamjöl i någon butik så jag köpte pumpakärnor och körde dem i matberedaren med knivarna så det blev till ett mjöl. 

Jag fick ut ca 30st brödkakor av denna deg

1. Vispa äggen fluffigt ca 3-5min med elvispen.
2. Häll i osten
3. Tillsätt 200g smällt smör & 4dl vatten
4. Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl, Pumpamjöl, fiberhusk, bakpulver & salt. När det är gjort häller du allt det i smeten och vispar ihop till en fin kladdig deg.
5. Låt degen villa i 30min
6. Använd ljummet vetten på händerna när du ska forma brödet till bollar som du plattar till önskad storlek.
7. Strö lite frön över
8. Grädda i mitten av ugnen i 25min på 190grader (Varmluft)

 

Ingredienser

200g smör
20st ägg
3 dl riven ost
4 dl Vatten
5 dl Mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
10-13 dl Pumpamjöl
3 msk fiberhus
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
Eventuellt lite brödkrydda efter smak

 

 
Taggar: Keto, Ketobred, LCHF, LCHF Bröd;

Kommentera inlägget här :