Riktigt god glass. Jag väljer denna framför den man kan köpa på affären. Jag brukar göra 2-4 satser när jag gör glassen så man får ett lager. Gör max 2 satser i stöten det blir svårt att röra ihop äggvitan med grädden som det blir för mycket smet.
Ingredienser
4 st stäggvitor
4 st stäggulor
3 dl grädde
1-1½ dl ICA sötströ (alt minska/ersätt sötströ och med steviadroppar)
1 ask färskost naturell
Smaksättningar
Vaniljglass
2 tsk vaniljpulver
1-2 krm Vaniljextrak
Kokosglass
1-2 dl kokos grädde (skaka inte, försök bara få ut kokosgrädden för då kan du vispa den & du får ett bättre slutresultat båda smakar lika gott)
1 dl kokosflingor
Tillsätta lite Vaniljpulver/Vaniljextrakt (ej mera än för vaniljsmak)
Bärglass
2-3dl FRYSTAbär (mixa dem innan du blandar i dem)
Tillvägagångssätt
Bruk 1: Vispa äggvitor hårt
Bruk 2: Äggulor, sötning, vanilj & färskost
Burk 3: Hårsvispad grädde
1. Blanda ner äggsmeten i grädden med elvisp
2. Tillsätta äggvitan (ej elvisp) rör försiktigt ihop och så lite som möjligt.
3. Häll upp i brukar / formar. (Jag brukar hälla upp i portionsburkar det blir lättas när man ska äta glassen)
4. Ställ i frysen 2-5 timmar tar det beroende på hur mycket glass det är i varje burk.
Ta fram glassen 10-20min innan du ska äta den så den hinner tina och bli lite mjuk. Den smakar bäst då.

Lycka till
Fettmekrubb