Fettmekrubbs Glass

Riktigt god glass. Jag väljer denna framför den man kan köpa på affären. Jag brukar göra 2-4 satser när jag gör glassen så man får ett lager. Gör max 2 satser i stöten det blir svårt att röra ihop äggvitan med grädden som det blir för mycket smet.

Ingredienser
4 st stäggvitor
4 st stäggulor
3 dl grädde
1-1½ dl ICA sötströ (alt minska/ersätt sötströ och med steviadroppar)
1 ask färskost naturell


Smaksättningar
Vaniljglass
2 tsk vaniljpulver
1-2 krm Vaniljextrak

Kokosglass
1-2 dl kokos grädde (skaka inte, försök bara få ut kokosgrädden för då kan du vispa den & du får ett bättre slutresultat båda smakar lika gott)
1 dl kokosflingor
Tillsätta lite Vaniljpulver/Vaniljextrakt (ej mera än för vaniljsmak)

Bärglass
2-3dl FRYSTAbär (mixa dem innan du blandar i dem)

 

Tillvägagångssätt
Bruk 1: Vispa äggvitor hårt
Bruk 2: Äggulor, sötning, vanilj & färskost
Burk 3: Hårsvispad grädde

1. Blanda ner äggsmeten i grädden med elvisp
2. Tillsätta äggvitan (ej elvisp) rör försiktigt ihop och så lite som möjligt.
3. Häll upp i brukar / formar. (Jag brukar hälla upp i portionsburkar det blir lättas när man ska äta glassen)
4. Ställ i frysen 2-5 timmar tar det beroende på hur mycket glass det är i varje burk.

Ta fram glassen 10-20min innan du ska äta den så den hinner tina och bli lite mjuk. Den smakar bäst då.

 

 

 

 

Lycka till
Fettmekrubb

Taggar: LCHF, LCHF Glass;

Hamburgerbröd / Frukostbröd LCHF

Riktigt bra bröd till hamburgaren & till frukosten.

1. Börja med att vispa 6st ägg fluffigt ca 3-5min med elvispen.
2. Smällt 50g smör
3. vispa samman smör & 1½dl vatten

4. blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl, linfrön, fiberhusk & bakpulver samt salt.
5. vispa sammamn alla torra ingredienser.
6. tillsätta osten och vispa in den väl i degen.

7. Använd ljumet vetten på händerna när du ska forma brödet till bollar som du platter till önskad storlek.

8. Strö lite frön över.

9. grädda i mitten av ugnen i 30min på 185grader

 

Ingredienser

50 gram smör
6 st ägg
1 dl riven ost
1½ dl vatten
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl sesamfrö
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Solrosfrön, att strö över

 
 
Taggar: LCHF, LCHF Bröd;

Riktigt gott bröd

Ingredienser
9 ägg
4dl ryska yoghurt
200g färskost
5 dl mandelmjöl
5 dl pofiber
3 msk fiberhusk
3 msk solroskärnor
3 msk linfrön
3 msk chiafrön
2 tsk bröd krydda (valfritt)
3 tsk bakpulver
2 tsk salt

1. Äggen, yoghurten, grädden och smöret vispas samman till en smet.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vispa ihop.
3. Låt stå och svälla ca 20-30 minuter.
4. Täck formen med bakplåtspapper häll senda ner smeten.
5. Toppas med Solrosfrön
6. Grädda i ugnen i 90-100min - 160grader i varmluft

Insperation ifrån jilsmat.se

 
Taggar: LCHF, LCHF Bröd;